SIVECO Romania

Înfiinţată la începutul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din România, asigurând o mare parte din proiectele informatice de anvergură din România, precum şi un volum important al exporturilor de produse software în ţări din Europa Centrală şi de Est, din Uniunea Europeană, spaţiul Comunităţii Statelor Independente, în Orientul Mijlociu şi Apropiat, în nordul Africii.

Între acţionarii SIVECO Romania se numără Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresându-se cu precădere organizaţiilor mari şi mijlocii, compania oferă soluţii eficiente EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms şi eBusiness, atât pentru piaţa locală, cât şi pentru cea internaţională. De asemenea, compania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.

Având o cotă din piaţa românească de EAS de 21,2% şi de 8% din cea de servicii IT, SIVECORomania  implementează cu succes soluţiile sale la peste 1300 de clienţi, atât  instituţii publice importante, cât şi companii private de referinţă.

SIVECO Romania SA este certificată ISO 9001:2008 de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează, şi dezvoltă parteneriate solide cu cele mai mari companii de software şi hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

Compania SIVECO Romania este membră a mai multor asociaţii profesionale şi de afaceri din România (AmCham, ANIS, ARIES, AOAR, ANIAP) şi internaţionale (Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG, Integrating Healthcare Enterprise – IHE, Networked European Software and Services Initiative – NESSI) şi a aderat la importante iniţiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency şi PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 19 ani de existenţă, compania a fost recompensată cu peste 100 de premii interne şi internaţionale. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din România care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, şi care a obţinut un număr record de nominalizări la concursul ICT Prizes, organizat anual de către Consiliul European pentru Ştiinţe Aplicate, Tehnologie şi Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale în domeniul educaţional au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene şi "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodată considerate de către Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA) între cele mai importante realizări mondiale în domeniul managementului de proiecte. Contribuţia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educaţiei din România a fost premiată cu European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market. În 2010, compania a obţinut titlul  "Winner of European IT Excellence Awards 2010" pentru implementarea soluţiei IT la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro şi www.advancedElearning.com.